علوم دبستان مبحث از گذشته تا آینده

حجم فایل : 2.5 MB
نوع فایل : پاور پوینت
تعداد اسلاید ها : 15
بنام خدا علوم سوم دبستان
مبحث : از گذشته تا آینده
در گذشته یخچال و فریزر نبود . به همین دلیل مردم از راه های مختلفی برای بیشتر سالم ماندن ِ مواد غذایی استفاده می کردند .
آویزان کردن . چال کردن . خشک کردن . نمک اندود کردن . سرکه . دودی کردن . سرما . پختن . نگه داری مواد غذایی از گذشته تا امروز در این روش برخی مواد غذایی مانند گوشت و انجیر و ... را در جای سایه و خنک آویزان می کردند . آویزان کردن در این روش در مناطق سردسیر مواد فاسد شدنی یا میوه هایی مانند سیب یا خرما را در گودال هایی چال می کردند . چال کردن خشک کردن در این روش سبزیجات یا میوه هایی مانند آلبالو ، توت و .. را در آفتاب قرار می دهند تا خشک شود .
امروزه هم کاربرد دارد . استفاده از نمک و سرکه در نگه داری مواد غذایی در این روش با نمک یا آب نمک یا سرکه مواد غذایی را به مدت طولانی نگه داری می کنند .
مانند پنیر ، خیارشور ، شور و ... در این روش به کمک دودی کردن و نمک سود کردن برخی از گوشت ها را به مدت طولانی نگه داری
می کردند . دودی کردن و نمک سود کردن در گذشته یخچال و فریزر نبود پس مردم از یخچال های طبیعی برای سرد نگه داشتن مواد غذایی استفاده می کردند.
مثلا از یخچال های طبیعی یا یخ های طبیعی سرما در این روش مواد غذایی پخته می شوند و ماندگاری آنها بالاتر می رود .
مانند رُب پختن ، مربا پختن
کاربرد از گذشته تا امروزه گرما دادن و پختن صنعتی خانگی سوال در گذشته برای نگه داری گوشت از چه روشی استفاده می کردند ؟
الف ) نمک زدن
ب ) دود زدن
ج ) آویزان کردن
د ) هر سه سوال برای نگه داری گوجه فرنگی به مدت طولانی کدام روش مناسب ترین روش است ؟
الف ) دود زدن
ب ) شور انداختن
ج ) گرما دادن
د ) چال کردن سوال کدام روش زیر امروزه بیشترین استفاده را دارد ؟
الف ) ترشی انداختن
ب ) شور انداختن
ج ) دود زدن
د ) سرما دادن سوال از کدام یک از مواد زیر رب درست می کنند ؟
الف ) انار
ب ) گوجه
ج ) بادمجان
د ) الف و ب پایان...